Relatietherapie

 

Wat is het?

 

In relatietherapie neem je de tijd en de aandacht om echt een goed stil te staan bij je relatie. Wat is de aanleiding dat jullie samen in therapie gaan? Soms kan het zo zijn dat jullie op een punt zijn gekomen dat jullie niet zeker weten of je wel bij elkaar wil blijven, denken jullie na over een scheiding. Er zitten zere plekken in de relatie die niet uit zichzelf weg blijken te gaan, er is steeds veel ruzie of er is geen sprake meer van intimiteit.

 

Relatietherapie geeft je een kans om op en neutrale plek met deze problemen aan de slag te gaan.

 

Dit is dan ook de eerste insteek van het samen in therapie gaan.

 

Soms kan het zo zijn dat ondanks verwoede pogingen om de relatie te redden, jullie er toch achter komen dat er geen muziek meer in de relatie zit. Uit recent onderzoek blijkt dat een derde van huidige relaties helaas uitloopt in een permanente scheiding.

 

Zelfs wanneer mensen besloten hebben om te gaan scheiden, kan relatietherapie helpen om dit op een meer begripvolle en respectvolle manier te gaan doen.

 

Dit zal jullie altijd minder kosten dan een gang naar de rechter waarbij vaak dure advocaten niet helpen om de strijd te verminderen.

 

Hoe werkt het?

 

In relatietherapie leren jullie je eigen patronen beter herkennen en te begrijpen.

Om dit voor elkaar te krijgen is het ook van belang dat je aan de ander iets van je gevoelens kunt weergeven. Dit is niet iets wat iedereen even makkelijk kan.

 

Een relatietherapeut kan jullie helpen om dit toch te doen op een manier die bij je past maar waarbij je ook zelf de regie houdt.

Medisch Centrum West * Mozartlaan 2-4 * 2742 BN Waddinxveen * 06 24 88 42 50 * jeroenvanhalewijn@ziggo.nl * KvK 61876348